Architecture

May 28 2008



Antwerp, Belgium-based one-year-old sculp(IT) is a partnership of two architects, Pieter Peerlings and Silvia Mertens. They have recently completed a clever office, residence and studio for themselves in what they call “Antwerp’s narrowest house” located in Anwerp’s former red-light district. They took a 2.4-meter (7 feet 10 inches) wide space between two buildings, erected a steel skeleton in it and installed four wooden floors, one each for work, dining, relaxing and sleeping, plus a bath tub on the roof.



A one-piece staircase connects the floors. The walls are all glass, allowing light in and creating a feel of space. In a nod to the area’s “exhibitionist” past, each “window” to the street has a black frame emphasizing the showcase or display aspect. The multi-color lighting scheme completes the seedy notion. By Tuija Seipell





Random Archive

Ads