Architecture

March 24 2009




From the street, this Edwardian house might seem unassuming, undeserving of a second glance. From the back, however, the addition to the Trojan House by Jackson Clements Burrows, where three children’s bedrooms are cantilevered above a large living space, is anything but ordinary.



The entire addition is wrapped in a seamless timber skin that conceals any obvious openings. Windows, covered by shutters that follow the pattern of the façade, reveal nothing of the interior space. 



Incidentally the inside is just as remarkable as the outside. A thermal chimney and a breezeway corridor allow for passive cooling in the warmer months as each room was designed to allow for cross ventilation.  Additionally a rain screen provides extra shade from the hot summer sun, and also insulates the inside in the winter by forming a space for warm air. - Andrew J Wiener





 



Random Archive

Ads