Stores

August 21 2008



Aesop continue to deliver outstanding, intelligent and considered design in not only their product but with their individual approach to each retail concept store they launch. Their latest offering in Zurich embodies this philosophy perfectly. Utilising a long, narrow space to advantage, the focal point of the store is located in the centre of the space allowing consumers to walk around and interact with the products which are located on a series of suspended shelves.  There’s a sense of weightlessness and room to breathe due to the fact that the shelves don’t make contact with the ground and only the necessary products and shelving is featured.  The repetition of the shelves seem to co-exist with ease but not at the peril of functionality. Using Aesop’s signature store sensibilities of incorporating water, merging modernity and recycled materials and not “over-designing” or adding unnecessary objects, this Zurich store is no exception.  — Kate Vandermeer.



 

Share It:  


Random Archive

Ads
Art